Over mij

Op dit moment train ik gemiddeld 11 keer per week bij RTC Midden Shorttrack. Ons ‘hoofdkantoor’ is De Vechtsebanen in Utrecht, hier sta ik 6x per week op het ijs. Naast het schaatsen fietsen we 2x per week en hebben we krachttraining en stabiliteitstraining onder leiding van GoFysio Nieuwegein. Onze ijstrainingen worden vanaf het begin van seizoen 2018-2019 verzorgd door Niels Kerstholt en Bas van Weerden, voorheen door Wilma Boomstra. De krachttrainingen en stabiliteitstraining en worden verzorgd door Kees van Geel (voormalige fysiotherapeut van AZ) van GoFysio Nieuwegein, ook is hij onze fysiotherapeut. Daarnaast ben ik lid van de club SVU (Schaatsvereniging Utrecht).

Over de wedstrijden waaraan ik deelneem: De KNSB cup is de nationale competitie. Divisies worden ingedeeld op niveau, niet op categorie en/of geslacht.

Starclass is de West-Europese competitie in eigen categorie en geslacht. Als je aan het eind van deze serie aan wedstrijden bij de top 8 van het eindklassement en top 3 van jouw land zit, plaats je je voor de Europa Cup Final (officieuze EK junioren, verreden in eigen categorie en geslacht). Daar neem je het op tegen deelnemers van de Danubia Cup, de Oost-Europese variant van de Starclass.

Het NK junioren wordt tegen eigen categorie en geslacht verreden.

Het WK junioren wordt tegen eigen geslacht verreden en tegen alle junioren die deelnemen, dus niet tegen eigen categorie.